Rebecca Planteijdt

Ik ben een tuin- en landschapsarchitect met een groen hart, liefde voor het landschap en een gedegen basiskennis van het Nederlandse landschap in al zijn aspecten. Door de jarenlange ervaring bij Royal HaskoningDHV (1992-2013) zijn mijn capaciteiten om de wereld van de techniek te verbinden met de wereld van beeld en sfeer goed ontwikkeld.

Ik ben een echte teamplayer. Ik werk dan ook hecht samen met mijn opdrachtgevers en met een aantal andere zelfstandigen. Daarbij ben ik praktisch, ik werk graag aan een tastbaar en haalbaar resultaat in de vorm van een ontwerp, een set kaarten of een bruikbaar onderzoeksrapport. Dit natuurlijk door alle schalen heen.

Na mijn studie landschapsarchitectuur heb ik een aantal jaren in de Geo-informatie gewerkt. Ik gebruik de GIS-software van ESRI voor landschapsanalyse èn voor diverse ruimtelijke onderzoeken op hoger schaalniveau. 

In 2014 ben ik gestart met RethinkLandscape. Ik zet mijn ervaring met Landschap en GIS in samenhang in voor landschapsonderzoek, advies en ontwerp op basis van het natuurlijk systeem.

Tegelijk ben ik IVN-gids geworden na een cursus in 2019 en 2020, waarbij ik regelmatig vrijwilligerswerk doe. Een van de laatste klusjes was een boekje voor natuurlijker tuinieren met een handige natuurvriendelijke en droogtebestendige plantenlijst. 

In mijn eigen tuin is een flinke “operatie steenbreek” gaande, die langzaam maar zeker vordert.

portret