Kerk Bemmel

Stichting Kerk Bemmel maakt van de oude katholieke kerk in het dorpshart een prachtig theater. Het is een plan van en voor de gemeenschap, waarbij hard wordt samengewerkt om er iets moois van te maken. Een combinatie van een aannemer en een grote groep hardwerkende vrijwilligers is dan ook voortdurend in touw.

Ook ik zit in Bemmel, en verheug me op een goede toekomst van de kerk. Rethinklandscape sponsort daarom een klein stukje, net als heel veel andere Bemmelse inwoners en bedrijven. Onderdeel van de sponsoring van RethinkLandscape is het advies voor de buitenruimte rondom de kerk. Deze buitenruimte is net nieuw ingericht, en de gemeente Bemmel en de bewoners waren heel tevreden over het resultaat. In de plantvakken staan hagen en grote groepen vaste planten met een lange bloeiperiode. Alle bouwactiviteiten rondom de kerk, kunnen echter zorgen voor schade aan de mooi ingerichte plantvakken. Vooral door de aanleg van een aardwarmte systeem, waarbij putten en leidingen gegraven moeten worden, worden de plantvakken aangetast.

Het advies is gericht op de buitenruimte rondom de kerk. Er is een inventarisatie gemaakt van de huidige ruimte. In samenspraak met de  Stichting Kerk Bemmel en met de gemeente Lingewaard is vervolgens een plan gemaakt voor de inrichting van de buitenruimte nà de bouwwerkzaamheden. Dit plan is met omwonenden kort gesloten. In het plan gaat het er om dat de buitenruimte haar karakter behoudt, inclusief de verzorgde plantvakken; ook voor het theater is een verzorgde groene buitenruimte met hagen en grote groepen vaste planten gewenst.

 

Deze maand zijn de tuinwerkzaamheden begonnen met het opslaan van zoveel mogelijk plantmateriaal elders, voor hergebruik later. Begin maart heeft een grote groep vrijwilligers hier flink zijn best voor gedaan. Dat het nodig was plantmateriaal tijdelijk elders op te slaan is op onderstaande foto’s ook te zien. Er zijn enkele foto’s van de aanleg van het aardwarmtesysteem in de serie opgenomen. De foto’s zijn gemaakt door Hans Rutgers.

 

Comments are closed.